header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 14 april 2017 07:13

Feihe Dairy groeit extreem hard


Feihe Dairy, de Chinese producent van babyvoeding, melkpoeder en sojaproducten, heeft een extreem goed jaar achter de rug. De omzet steeg in 2016 met 80 procent naar een waarde van $ 980 miljoen, bericht de door de overheid gecontroleerde China Daily.

De groei houdt ook in het eerste kwartaal van 2017 aan. De omzet steeg met 34 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2016. De cijfers zijn opmerkelijk, aangezien andere Chinese babyvoedingsproducenten veel minder presteren met kleine of zelfs negatieve groeicijfers. Oorzaak is de hevige concurrentie op de Chinese markt, waar veel consumenten nog altijd de voorkeur geven aan buitenlandse merken.

Verdere ontwikkeling baby- en peutervoeding
Feihe lijkt zich aan die malheur te onttrekken. In China werkt het concern volgens een geïntegreerd productiemodel, waarbij het zelf voorziet in voer en op eigen melkveebedrijven melk produceert. Het concern concentreert zich in 2017 op verdere ontwikkeling van voeding voor baby’s en peuters, verklaarde topman Cai Fangliang.
In China heeft de producent zes productielocaties. In Amerika staat er één. Eind vorig jaar werd bekend dat de Chinese producent ook een babyvoedingsfabriek in Canada gaat bouwen. Het concern investeert € 158 miljoen in de fabriek die in Kingston, Ontario wordt neergezet. Naar verwachting zal de productie in de fabriek begin 2019 van start gaan. Het gros van de productie in Kingston (deels op basis van geitenmelk) gaat naar de Chinese markt, 20 procent zal in Noord-Amerika worden afgezet.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties