header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 18 april 2017 14:58

Campagne over natuurlijke grondstoffen van start


Deze week startte de campagne ‘zuivelpak bestaat uit natuurlijke grondstoffen’. Een commercial, YouTube-film en site laten dit voorjaar zien dat steeds meer zuivelpakken worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen, net als de dop en het laagje aan de binnenkant.

Zuivelfabrikanten en supermarkten willen met de campagne duidelijk maken dat het zuivelpak steeds duurzamer wordt. Zo zijn steeds meer zuivelpakken volledig gemaakt van natuurlijke grondstoffen (biobased) in plaats van fossiele grondstoffen. Deze kunnen steeds opnieuw worden verbouwd. Dat is beter voor het milieu: de CO2-footprint is inmiddels tot 20 procent lager dan voorheen.
Karton is de belangrijkste grondstof voor zuivelpakken. Het hout dat voor het karton voor de pakken wordt gebruikt komt uit verantwoord beheerde productiebossen (FSC). Voor overige delen van het pak, zoals het plastic binnenlaagje (PE) en de dop, worden steeds vaker organische reststromen verwerkt zoals de oneetbare delen van planten.
De commercial ‘zuivelpak bestaat uit natuurlijke grondstoffen’ is te zien op TV en YouTube. Hij wordt ondersteund door een Facebookcampagne en via www.zuivelpak.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties