header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 24 april 2017 06:44

Duitse Upländer bouwt verwerking biomelk uit


De Duitse biologische zuivelonderneming Upländer Bauernmolkerei in Usseln bij Willingen in het oosten van het Sauerland bouwt zijn opslagcapaciteit voor boerderijmelk uit.

Op deze manier wil het bedrijf in de deelstaat Hessen nieuwe biologische melkveehouders kunnen opnemen en zijn productie van biologische verse melk en -producten vergroten. Volgens de coöperatie zitten meerdere melkveebedrijven in het omschakelingsproces van gangbare naar biologische melk. Over enkele maanden gaan die aan Usseln leveren.

Opslagtank
De nieuwe opslagtank heeft een inhoud van 100.000 kg melk. Hij weegt 10 ton, is 10 meter hoog en heeft een doorsnede van 4 meter. Voor deze investering kreeg de onderneming een subsidie vanuit het ontwikkelingsplan voor het landelijk gebied van de deelstaat Hessen, waarin de EU, de Bondsrepubliek Duitsland en de deelstaat Hessen samenwerken. De Upländer Bauernmolkerei verwerkt jaarlijks 34 miljoen kg biologische melk. De dagelijkse melkverwerking is bijna 100.000 kg biomelk. In mei stijgt die aanvoer naar 120.000 kg biomelk.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties