header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 25 april 2017 06:35

Open Country Dairy bouwt nieuwe fabriek


Open Country Dairy, de op een na grootste melkverwerker in Nieuw-Zeeland, bouwt een verwerkingsfabriek in Horotiu. De nieuwe installatie vergroot de mogelijkheden om de productie aan te passen aan de vraag en omstandigheden op de internationale zuivelmarkt.

OCD maakt met name kaas, maar produceert ook melkpoeder, wei-eiwit concentraat en watervrij melkvet. Topman Steve Koekemoer verklaarde tegenover melkveehouders aan wie de bouwplannen werden toegelicht dat er aanwijzingen zijn dat de kaasprijs onder druk komt te staan.
Koekemoer wees daarbij naar ontwikkelingen in Europa en de VS, waar kaasvoorraden ontstaan. In Europa nemen de voorraden melkpoeder toe. Vorig zat er 350.000 ton in de interventie en daar is dit jaar nog eens 472 ton bijgekomen, aldus Koekemoer. “Open Country Dairy wil competitief blijven door flexibeler te worden in de productiecapaciteit en de productiemix.”
OCD behaalde vorig boekjaar dat eindigde op 30 september een nettowinst van NZ$ 62 miljoen. Dat is 27,6 miljoen meer dan in 2015. De omzet steeg met 17 procent naar NZ$ 818,8 miljoen. Uit de jaarcijfers blijkt dat de melkverwerker erin slaagde meer producten met hoge toegevoegde waarde te verkopen.
OCD betaalt de melkveehouders dit melkseizoen NZ$ 5,75 tot 5,95 per kg milksolids uit.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties