header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 01 mei 2017 06:29

Emmi neemt belang in Braziliaans zuivelbedrijf


Het Zwitserse zuivelconcern Emmi neemt voor een niet nader genoemd bedrag een belang van 40 procent in de Braziliaanse zuivelonderneming Laticínios Porto Alegre Indústria e Comércio S/A in Ponte Nova in de staat Minas Gerais.

De onderneming met ongeveer 1.000 medewerkers en een omzet van € 162,1 miljoen, behoort tot de vijf belangrijkste zuivelondernemingen in zijn belangrijkste markt Minas Gerais. Het heeft er sterke posities bij kaas, kwark, lang houdbare melk, boter en weipoeder. Met deze deelneming versterkt Emmi zijn positie in Zuid-Amerika en verschaft zich naast de deelneming in Chili een tweede lokale standbeen.
De resterende 60 procent van de aandelen van de in 1991 gestichte onderneming blijven in bezit van de beide broers José Afonso en Joao Lúcio Barreto Carneiro. De laatste blijft als ceo samen met Emmi de verdere ontwikkeling van de onderneming vorm geven. De Braziliaanse staat Minas Gerais is ongeveer zo groot als Frankrijk en met 20 miljoen inwoners na Sao Paulo de Braziliaanse staat met de meeste inwoners. De beide fabrieken van Lacticínios liggen slechts enkele honderden kilometers van de steden Sao Paulo en Rio de Janeiro. Sinds kort beschikt deze Braziliaanse zuivelonderneming over een aangekochte fabriek in Barbacena, die geschikt is voor de productie van verse kaas. Emmi exporteert vanuit Zwitserland vooral fonduekaas en rauwmelkse kazen naar Brazilië.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties