header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 04 mei 2017 11:31

Parmalat neemt zuivelbedrijven in VS over


Parmalat heeft twee Amerikaanse zuivelbedrijven overgenomen. Het zijn Karoun Dairies in Californië en Blue Isle Company, een onderdeel van Karoun.

Er is geen overnamebedrag genoemd. Parmalat geeft in een verklaring aan dat de bedrijfswaarde van beide bedrijven gelijk is aan US $130 miljoen. Beide ondernemingen met in totaal 140 werknemers hadden in 2016 opgeteld een netto omzet van $55 miljoen. De overname is gefinancierd met interne middelen en is uitgevoerd door Parmalats dochter LAG Holding Inc.
Het Italiaanse Parmalat dat voor 86 procent in handen is van het Franse zuivelbedrijf Lactalis, wil met de overname van Karoun Dairies, een familiebedrijf, het productportfolio in de Verenigde Staten uitbreiden. Karoun heeft een productiefaciliteit in Turlock in Californië en richt zich met een reeks speciale Mediterrane producten (verse kaas, feta, yoghurts, geitenkaas, kefir, zure room en boter) op etnische minderheden in de hele VS, zoals Grieken, Russen, Armeniërs, Europeanen, Spanjaarden en mensen uit het Midden-Oosten. Karoun voert merknamen als Karoun, Arz, Queso, Del Valle, Gopi, Yanni en Central Valley Creamery. Onder de vlag van Blue Isle zet de onderneming Mediterrane yoghurt spreads en dranken, Griekse yoghurt en zure room af.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties