header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 04 mei 2017 11:35

Lichte prijsstijging Duitse drinkmelk en boter


In de Duitse supermarkten worden de consumentenprijzen voor drinkmelk en een pakje boter verhoogd nu Aldi Süd en Aldi Nord prijsverhogingen zijn overeengekomen met de Duitse zuivelindustrie.

Deze discountsupermarktketen heeft op 2 mei zijn consumptiemelkprijzen met 3 cent verhoogd naar 63 cent (met 1,5 procent vet), respectievelijk 68 cent (met 3,5 procent vet). Uit kringen van de Duitse zuivelindustrie blijkt dat de consumptiemelkbedrijven een prijsverhoging van 2,5 cent wisten af te spreken voor de periode 1 mei tot en met 1 oktober aanstaande. Het betekent dat Aldi de eigen marge iets verhoogt. Omdat Aldi prijszetter voor consumptiemelk onder de Duitse supermarktketens verhogen ook de andere ketens binnen enkele dagen de prijzen, zo is de verwachting. Binnen de Duitse zuivelindustrie heerst overigens geen uitbundige stemming over deze verhoging. Aldi heeft het namelijk voor elkaar gekregen dat tegelijk ook de kwaliteitsstandaard wordt verhoogd. Onder het eigen merk van Aldi wordt alleen nog gegarandeerd gentechvrij consumptiemelk verkocht. En dat betekent de nodige extra kosten voor zuivelindustrie en melkveehouderij, die uit deze prijsverhogingen van 4,6 procent voor halfvolle melk en 5 procent voor volle melk gefinancierd zullen moeten worden.
Het pakje Duitse merkboter van 250 gram kost sinds dinsdag in de Aldi-discountsupermarkten 1,29 cent. Dat is 10 cent ofwel 8,4 procent meer dan de afgelopen maanden. Aldi verhoogde bovendien de prijzen voor biologische boter en Ierse boter met 10 cent. Daarmee kost de boter nu evenveel als begin 2017.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties