header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 05 mei 2017 14:10

Duitse zuivel goed voor 55 procent ggo-vrije omzet


Zuivelproducten zijn in Duitsland goed voor 55 procent van de € 4,415 miljard omzet die wordt gerealiseerd met gentechvrije levensmiddelen, zo heeft de Vereniging van Levensmiddelen zonder Gentechniek (Vlog) bekendgemaakt.

Met ruim 6.000 levensmiddelen die het overheidslogo ‘Ohne GenTechnik’ dragen, wordt volgens Vlog dit jaar € 4,415 miljard omgezet. “Deze voedingsmiddelen nemen in de Duitse supermarkten een vaste plaats in. Deze hoge omzet betekent een grote acceptatie door de consument”, concludeert Vlog-directeur Alexander Hissting tevreden. De segmenten met de grootste omzet zijn zuivelproducten, eieren en kippenvlees.

Melkproducten
Het belangrijkste ‘Ohne GenTechnik’-assortiment vormen melkproducten met een omzet van € 2,44 miljard met 1.599 gecertificeerde producten. Dat is 55 procent van de totale omzet aan levensmiddelen met het logo ‘Ohne GenTechnik’. Het segment kippenvlees omvat 1.392 producten en een omzet van € 1,067 miljard. Op de derde plaats komen eieren en eierproducten met 1.688 licenties voor het ‘Ohne GenTechnik’-logo en een omzet van € 690 miljoen.
Vlog gaat uit van een sterk groeiende markt voor gentechvrije voedingsmiddelen in Duitsland. Het aantal levensmiddelen met dit logo groeide in het eerste kwartaal van 2017 12,5 procent. Tot 1 april van dit jaar werd aan 6.170 nieuwe artikelen het logo ‘Ohne GenTechnik’ toegekend.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties