header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 15 mei 2017 07:16

Beierse promotie voor zuivel in Italië


Samen met vijftien ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie heeft de Beierse landbouwminister Helmut Brunner de afgelopen dagen in de Italiaanse hoofdstad Rome promotie gemaakt voor de eigen voedingsmiddelen.

"Italiaanse importeurs van levensmiddelen hebben grote belangstelling voor de uitbouw van de handelsbetrekkingen met Beieren", zo concludeerde de minister na een gezamenlijke productpresentatie voor potentiële partners. Bijzonder verheugd was hij over de weer aantrekkende Italiaanse vraag naar kaas, melk en zuivelproducten uit de vrijstaat Beieren.
Volgens staatsminister Brunner is Italië met afstand het belangrijkste exportland voor Beierse voedingsmiddelen. Deze uitvoerwaarde bedroeg vorig jaar 1,6 miljard euro. Italië werd gevolgd door Oostenrijk met 1,2 miljard euro en als derde Nederland met 900 miljoen euro. Vooral Beierse kaas was in Italië zeer geliefd met een exportwaarde vorig jaar van 444 miljoen euro, gevolgd door andere zuivelproducten en vleeswaren met ieder 226 miljoen euro.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties