header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 17 mei 2017 13:16

Kefir bevordert darmgezondheid


Niet de zuiveldranken uit de supermarkt, maar het zuivelproduct kefir draagt bij aan een goede darmgezondheid, blijkt uit onderzoek van het Ierse Teagasc Research Centre.

De relatie tussen gezonde darmen en gezondheid wordt steeds duidelijker. Dit inzicht heeft onder meer geleden tot een reeks producten in supermarkten, apotheken en drogisten. De zogenaamde probiotica producten zouden gezonde bacteriën toevoegen aan de darmen.
In een Brits onderzoek is aangetoond dat het drinken van een zuiveldrank uit de supermarkt amper de samenstelling van de darmbacteriën verandert. Duidelijke veranderingen waren wel zichtbaar bij de groep die extra prei, ui, knoflook, asperges en artisjokken aten, groenten die rijk zijn aan het natuurlijke probioticum inuline. De grootste verandering werd echter gemeten bij de groep die kefir dronk.
In de jaren zeventig stond in menig Nederlands gezin een kefir- of yoghurtplantje op het aanrecht. Tegenwoordig zijn kefirkorrels online te koop. Bij fermentatie zorgen bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van stoffen in een product waardoor zuurgraad, smaak, geur of uiterlijk veranderen. Fermentatie wordt toegepast bij het maken van yoghurt, kaas, bier, brood, tempé, wijn, zuurkool, sojasaus, droge worst en azijn.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties