header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 18 mei 2017 07:11

Arla opent innovatiecentrum in Aarhus


De Deense kroonprinses Mary Elizabeth heeft op 16 mei 2017 samen met Peder Tuborgh, ceo van Arla Food, het nieuwe, ultramoderne innovatiecentrum van de onderneming in het Deense Aarhus geopend.

Ze knipten samen met Nina Soogard, de achtjarige dochter van een melkveehouder van Arla, het symbolische lint door. Volgens Tuborgh is dit nieuwe centrum, waarin € 36 miljoen is geïnvesteerd, een belangrijke stap in de geschiedenis van Arla. De onderneming wil het thema innoveren op een ander niveau brengen en bij innovaties in de zuivelsector wereldwijd een leidende rol voor zich opeisen. Arla heeft namelijk toegezegd om de toekomst van de zuiveleconomie vorm te geven.

Agro Food Park
Het nieuwe Arla Innovation Center is 10.000 m2 groot en staat in het Agro Food Park van Aarhus. Er werken in dit nieuwe Arla-centrum 150 mensen, die zich bezighouden met onderzoek op het vlak van kaas, melk, yoghurt, boter en koken. Het Agro Food Park is een centrum voor innovaties in de internationale landbouw- en voedingsmiddelensector. Dit toekomstgerichte park is volgens Peter Tuborgh de reden dat Arla besloot juist daar zijn eigen innovatiecentrum onder te brengen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties