header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 29 mei 2017 09:36

Smart Dairy Farming begint coöperatieve datahub


De partners in de Stichting SmartDairyFarming (SDF) ‒ Agrifirm, CRV en FrieslandCampina ‒ richten per 1 juli samen met LTO Nederland en EDI-Circle een coöperatieve datahub op. De nieuwe hub gaat het transport van data vanaf het boerenerf naar applicatieleveranciers en omgekeerd verzorgen. De boer bepaalt via een machtigingenregister wie er gebruik mag maken van zijn data en waarvoor.

In de nieuwe hub worden de activiteiten van Smart Dairy Farming samengevoegd met die van EDI-Circle. Dit samenwerkingsverband van agrarische accountants exploiteert nu ruim twaalf jaar een datahub voor financiële en technische data. LTO Nederland gaat participeren in de nieuwe coöperatie. Zij onderstreept daarmee haar verantwoordelijkheid voor het opzetten van een veilige datapositie van de agrarische ondernemers en het aanjagen van innovaties op het boerenerf.

Innovatieve, digitale werkmethoden
Agrifirm, CRV, EDI-Circle, Friesland Campina en LTO Nederland werken in de hub samen met bedrijven, kennisinstellingen en agrarische ondernemers aan het ontwikkelen van innovatieve digitale werkmethoden op het gebied van duurzaamheid, efficiency en voeding.
De datahub ondersteunt veehouders en telers met informatie en technologie voor verder verbeteren van bedrijfsresultaten met het goed benutten van data. De coöperatieve hub draagt hiermee bij aan het verduurzamen van de keten. Het project is gestart vanuit de melkveesector maar biedt volgens SDF-voorzitter Ton Loman mogelijkheden voor meerdere sectoren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties