header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 30 mei 2017 08:33

Huishoudens verspillen veel zuivel


Nederlandse huishoudens hebben in 2016 gemiddeld 41 kg voedsel per persoon verspild, 7 kg minder dan in 2010. Toen ging 48 kg eten zo weg.

Zuivel is met brood, groente, fruit en vlees een van de meest verspilde producten. Dit blijkt uit onderzoeken van CREM Waste Management en Kantar Public in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, onder begeleiding van het Voedingscentrum, Milieu Centraal en Rijkswaterstaat.

Onderzoek
Huishoudens spoelden aan zuivel en andere dranken jaarlijks rond 57 liter weg, toont ander onderzoek in opdracht van NZO, FrieslandCampina, Arla Foods en de FNLI, begeleid door Milieu Centraal. "Nederlanders kunnen veel besparen door dranken op maat in te kopen, koffie en thee meer op maat te zetten en zuiniger om te gaan met melk die vaak nog prima bruikbaar is na de tht-datum", stelt Kirsten Palland, communicatieadviseur duurzame voeding bij Milieu Centraal.
De totale hoeveelheid voedsel die de Nederlandse voedselketen verspilt daalde in de afgelopen jaren slechts licht, met 3 procent naar 2,55 miljoen ton in 2015, blijkt uit rapporten die staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken naar de Tweede Kamer stuurde.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties