header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 31 mei 2017 06:14

Synlait Milk neemt New Zealand Dairy Company over


Synlait Milk geeft voor het komende melkseizoen een verwachtingsprijs van NZ$ 6,50 per kg milk solids af. Daarmee blijft de Nieuw-Zeelandse melkverwerker in het spoor van Fonterra, dat een gelijke verwachtingsprijs bekend heeft gemaakt voor 2017/2018.

In een toelichting zei managing director John Penno van Synlait dat de melkprijs een weerspiegeling is van het toenemende vertrouwen dat de prijzen van de zuivelgrondstoffen zich aan het stabiliseren zijn. Fonterra-voorzitter John Wilson sprak vorige week soortgelijke woorden als toelichting op de verwachte melkprijs voor volgend jaar.
Tegelijk met de verwachte melkprijs maakte Synlait bekend dat het met de aankoop van alle aandelen eigenaar is geworden van de New Zealand Dairy Co in Auckland. Daarmee krijgt de melkverwerker de fabriek voor het inblikken van melkpoeder in bezit die New Zealand Dairy Co in Mangere aan het bouwen is. De acquisitie vergt NZ$ 33,2 miljoen, maar de Nieuw-Zeelandse melkverwerker gaat ervanuit dat de investering nog oploopt tot NZ$ 56,5 miljoen wanneer de fabriek is overgenomen. Dat gaat in oktober van dit jaar gebeuren.
De overname stelt Synlait in staat om de capaciteit voor het mengen en verpakken van babyvoeding substantieel uit te breiden, zei Penno. Bovendien beschikt Synlait nu over twee verpakkingsinstallaties, waardoor de melkverwerker minder risico loopt.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties