header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 06 juni 2017 06:44

Fonterra voert productie roomkaas en boter op


Fonterra gaat NZ$ 20 miljoen investeren in de zijn productiefabriek in Te Rapa. De Nieuw-Zeelandse melkverwerker gaat de verwerkingscapaciteit vergroten om aan de groeiende vraag uit China en Azië te kunnen voldoen.

Het gaat specifiek om roomkaas en boter in kleine verpakking. De afzet in China groeit voor deze producten hard. Fonterra noteert dit boekjaar een afzetgroei van 40 procent. Over een langere periode stijgt de boterimport in China jaarlijks met zo’n 20 procent: in 2009 importeerde het Aziatische land 17.000 ton boter, in 2016 63.000 ton.
Chief operating officer global operations Robert Spurway van Fonterra stelt dat de groeiende vraag naar boter en roomkaas vooral afkomstig is van hotels, restaurants en commerciële keukens in China. Die ontwikkeling illustreert dat de eetgewoonten in Azië aan het veranderen zijn, aldus de manager. “De foodservice is belangrijk, maar echt spannend is dat consumenten ervoor kiezen om zuivel steeds meer op te nemen in hun dagelijkse voeding.”
De groei in foodservice past precies in de strategie van Fonterra. De melkverwerker en ’s werelds grootste zuivelexporteur streeft ernaar om steeds meer melk te verwerken in producten met een hoge toegevoegde waarde. In Te Rapa breidt de coöperatie het aantal productielijnen voor room uit van zes naar acht. De productiecapaciteit van de boterlijn gaat van 250 naar 650 miljoen miniverpakkingen per jaar. Na de uitbreiding zal de fabriek jaarlijks 33.500 ton roomkaas maken, dat is nu nog 30.000 ton.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties