header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 13 juni 2017 10:52

LTO en NGZO ontwikkelen visie geitenzuivelketen


De vakgroep Melkgeitenhouderij van LTO en de NGZO (Nederlandse GeitenZuivel Organisatie) gaan een visie voor de melkgeiten-/geitenzuivelketen ontwikkelen.

Beide partijen, die eerder dit jaar besloten om hierin te investeren, willen met de nieuwe ketenvisie richtinggevend zijn. De nieuwe ketenvisie moet de voorgaande versie van vijf jaar geleden vervangen en actuele onderwerpen voor de melkgeitenhouderij bevatten zoals dierenwelzijn, gezonde dieren, gezonde mensen, de bedrijfsomvang in relatie tot de omgeving en enkele andere onderwerpen.
Actualiteiten van de afgelopen maanden rond fosfaat en de blijvende aandacht vanuit de humane gezondheid maken het voor de LTO-vakgroep melkgeitenhouderij en NGZO noodzaak om tot een ketenvisie te komen, stellen de betrokken bestuurders Jeannette van de Ven (LTO) en Nico Verduin (NGZO). De verschillende stakeholders rondom de geitenzuivelketen worden nadrukkelijk bij de totstandkoming betrokken.

Ketenvisie
Inmiddels zijn een aantal melkgeitenhouders en zuivelverwerkers begonnen met werken aan de ketenvisie. Er is gestart met interviews met externe partijen over het toekomstbeeld van de geitenzuivelsector. De oplevering is naar verwachting in de tweede helft van dit jaar.
De geitenzuivelketen werkt samen in het Platform Melkgeitenhouderij aan het opzetten, uitwerken en implementeren van de ketenvisie. Dit Platform is in 2014 door LTO en NGZO opgericht nadat de Productschappen werden opgeheven. Beide partijen werken hierin samen in projecten die relevant zijn voor de sector. Zo werd twee jaar geleden de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) voor Hollandse Geitenkaas verkregen en is de samenwerking binnen de geitenzuivelketen verstevigd. Vorig jaar startte de Duurzame GeitenZuivelKeten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties