header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 16 juni 2017 14:33

Duitse Aldi wil in 2022 2.500 discounters in VS


Volgens Duitse media wil discountsupermarkt Aldi de komende vijf jaar € 4,7 miljard investeren om zijn aantal Amerikaanse filialen te verhogen van momenteel 1.600 naar eind 2022 ongeveer 2.500.

Op deze wijze wil de discounter naar eigen zeggen de derde supermarktketen van de Verenigde Staten worden. “Wij groeien in een tijd waarin andere ketens om hun voortbestaan strijden”, zei Jason Hart, de Amerikaanse chef van Aldi recent. De onderneming is momenteel een van de snelst groeiende supermarktondernemingen van de VS. Daardoor heeft Aldi er 25.000 banen geschapen. Enkele maanden geleden, in februari, kondigde Aldi een investering aan van € 1,5 miljard ter modernisering van zijn Amerikaanse filialen. Inmiddels is dit investeringsbedrag met € 3,2 miljard verhoogd naar € 4,7 miljard om het aantal discountmarkten te vergroten.
Dezer dagen is ook Lidl actief geworden op de Amerikaanse markt. Het opende zeer recent zijn eerste negen discountsupermarkten in de staten Virginia, North en South Carolina. Nog deze zomer worden in nog drie andere staten Lidl-supermarkten geopend. Binnen een jaar volgen nog eens honderd discounters van Lidl langs de Amerikaanse oostkust.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties