header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 19 juni 2017 07:04

Duitsland: Financier Brexit niet uit EU-landbouwbudget


“De Brexit mag niet eenzijdig worden gefinancierd uit het EU-landbouwbudget en bovendien moet dat budget voor de periode 2021-2027 nominaal stabiel blijven”, aldus voorzitter Joachim Rukwied van de boerenbond DBV tegen EU-begrotingscommissaris Günther Oetinger in Brussel.

Volgens de DBV-voorzitter is ook voor de Europese burgers het EU-landbouwbeleid belangrijk. “Met 32 eurocent per burger per dag zijn gezonde voedingsmiddelen, hoge kwaliteitszekerheden bij levensmiddelen, bij milieu en dierenbescherming, inzake cultuurlandschap en plattelandsontwikkeling mogelijk”, benadrukte Rukwied. Volgens hem blijkt uit een Eurobarometer-enquête dat een grote meerderheid van de Europese burgers er tegen is om de uitgaven voor het EU-landbouwbeleid te verminderen.

Optimaal landbouwbeleid
Ook de Beierse staatsminister van Landbouw Helmut Brunner had een gesprek met EU-budgetcommissaris Oetinger. Hij vroeg Oetinger de EU-gelden voor landbouw en het landelijk gebied ondanks het afscheid van Groot-Brittannië niet te verminderen. “We hebben ook in de toekomst in de EU en in Beieren een optimaal landbouwbeleid nodig om de uitdagingen in het landelijk gebied te kunnen realiseren”, aldus Brunner.
Volgens de staatsministerzijn de landbouw en in vele delen van Beieren de melkveehouderij niet alleen de onmiskenbare groeimotor voor het platteland, maar ook de culturele verbinding van de mensen op het platteland.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties