header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 26 juni 2017 06:33

Raiffeisen-medaille voor Witt van Uelzena


Vicevoorzitter en langjarige voorzitter van de vakgroep zuivel van het Deutsche Raiffeisenverband (DRV), Claus-Peter Witt (links op de foto) van zuivelcoöperatie Uelzena in Uelsen, heeft donderdag 22 juni de Raiffeisen-medaille ontvangen.

Witt kreeg deze hoogste onderscheiding van het verbond van Duitse agrarische coöperaties uit handen van DRV-voorzitter Manfred Nüssel (rechts op de foto), die de verdienste van Witt voor de Duitse coöperatieve zuivelwereld prees. Witt is sinds 2002 voorzitter van de hoofddirectie van Uelzena eG in Uelzen, een topcoöperatie van een groot aantal kleinere coöperatieve zuivelondernemingen. In 2010 werd Witt gekozen tot vicevoorzitter van het DRV en voorzitter van de zuivelcommissie. “U maakt steeds weer duidelijk dat de coöperatieve rechtsvorm toekomstgericht, markteconomisch en op goede prestaties gericht is”, aldus Nüssel.

DRV-bestuur
Tijdens de vergadering werd Ingo Müller, voorzitter van de hoofddirectie van het coöperatieve zuivelconcern DMK Deutsches Milchkontor, gekozen in het DRV-bestuur. Ten slotte koos het bestuur Bondsdagvertegenwoordiger Franz-Josef Holzenkamp tot de nieuwe DRV-voorzitter. Hij volgt per 1 juli aanstaande Manfred Nüssel op die na bijna achttien jaar voorzitterschap zich niet meer herkiesbaar stelde.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties