header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 26 juni 2017 06:45

Huishan Dairy brengt bestuur weer op sterkte


Huishan Dairy, de partner van FrieslandCampina in China, heeft drie nieuwe directeuren aangesteld. Daarmee heeft het geplaagde zuivelconcern weer een bestuur dat gerechtigd is om besluiten te nemen.

Aangesteld zijn Chu Kin Wang Peleus, Cheung Ngai Lam en Chung Wai Man. Het drietal vormt met grootaandeelhouder Yang Kai het bestuur van het zuivelconcern dat de beurs van Hong Kong op de hoogte heeft gesteld van de aanstelling van de nieuwe bestuursleden.

Crisis
Het Chinese zuivelconcern, dat kampt met betalingsproblemen, verkeert sinds 24 maart in crisis. Op die dag crashte de koers van het aandeel op de beurs in Hong Kong, waardoor het bedrijf op één dag $ 3,9 miljard aan beurswaarde verloor. Sindsdien ligt de handel in aandelen stil.
Na de koersval stapte de raad van commissarissen op en enige tijd later werd het bestuur gedecimeerd door het vertrek van So Wing Hoi en Kwok Hok Yin. Vorige maand werd de financieel directeur Ge Kun uit het bestuur gezet, waardoor Yang Kai als enige overbleef. Daarmee was het zuivelconcern in feite stuurloos, omdat het bestuur niet het vereiste aantal leden had om besluiten te nemen.

Herstructurering
Om uit de problemen te komen werd eerder deze maand een adviseur aangesteld om de schulden te herstructureren. Met de aanstelling van drie nieuwe bestuursleden lijkt de aansturing van de onderneming weer op orde.
Hushan Dairy heeft met FrieslandCampina de joint venture Friesland Huishan Dairy opgericht voor de productie van babyvoeding voor de Chinese markt.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties