header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 27 juni 2017 06:29

Qlip neemt Milk Competence Center over


Qlip neemt met per 1 juli het bedrijf DXC Milk Competence Center (MCC) over. Daarmee versterkt het bedrijf zijn activiteiten op het gebied van informatietechnologie.

Qlip en MCC werken al jaren samen bij onder meer de uitwisseling van laboratoriumuitslagen van tankmelkmonsters en beoordelingsrapporten van melkveebedrijven via het Z-Net internet platform. De gebruikers van Z-net zijn een groot aantal zuivelondernemingen en de daarbij aangesloten melkveehouders.
Volgens Jan Bobbink, directeur Qlip, is de overname een logische stap. “Qlip is in de basis al een databedrijf. Binnen onze strategie voor de komende jaren ligt de focus op onder andere het meer en beter benutten van big data inclusief de bijbehorende technologie om zodoende nieuwe waardevolle managementinformatie rondom kwaliteitsborging te ontsluiten en te ontwikkelen voor zuivelondernemingen en melkveehouders. De activiteiten van MCC, zoals informatievoorziening aangaande melkleveranties, melkkwaliteit en –samenstelling en de melkgeldadministratie sluiten hierbij een-op-een aan. De ICT-systemen en de medewerkers van MCC zijn van grote toegevoegde waarde voor de activiteiten van het uitbetalingslaboratorium en voor de audits, inspecties en certificering die Qlip dagelijks uitvoert.”

Beoordelingen en audits
Qlip voert jaarlijks ruim 13.000 beoordelingen en audits uit voor de zuivelindustrie, melkvee- en rundveehouderij. In het zuivellaboratorium in Zutphen worden jaarlijks 15 miljoen rauwe melkmonsters geanalyseerd en 500.000 microbiologische en chemische analyses uitgevoerd op zuivelproducten, zoals kaas, melkpoeders, zuivelingrediënten en zuigelingenvoeding.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties