header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 29 juni 2017 08:47

DMK verliest tot en met 2018 1,7 miljard kg melk


Omdat leden/veehouders met totaal 1,7 miljard kg boerderijmelk voor 2017 en 2018 hun leveringscontracten bij het Noord-Duitse coöperatieve zuivelconcern DMK Deutsches Milchkontor hebben opgezegd, ziet DMK zich genoodzaakt fabrieken te sluiten.

Daartoe werkt de onderneming aan een nieuwe productiestructuur. Als reactie op de te verwachten fors mindere melkaanvoer wil de DMK Groep zijn bedrijven in Rimbeck en Bad Bibra niet verder openhouden. Om dezelfde reden gaat de kleinverpakkingsafdeling in de fabriek in Nordhackstedt in Sleeswijk-Holstein dicht. De sluitingen van Rimbeck en Bad Bibra worden op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2018 doorgevoerd, die van de kleinverpakking in Nordhackstedt op zijn vroegst midden 2018. Ook de fabriek in Bergen op het Oostzee-eiland Rügen gaat dicht. Daar produceert de DMK-groep de Oost-Duitse zachte kaas ‘Rügener Badejunge’ voor de onderneming Rotkäppchen Peter Jülich. Het jaarlijkse tekort van deze operatie bedraagt voor de DMK-groep € 2 miljoen. De beide ondernemingen gaan ten laatste in de tweede helft van 2019 ieder hun eigen weg.

270 medewerkers
De uiteindelijke omzetting van deze plannen heeft nog het finale besluit van de Raad van Commissarissen van DMK nodig. Door deze inkrimping van de productie zijn 270 medewerkers getroffen. De overblijvende fabrieken van de DMK-groep in Duitsland en Nederland worden door deze maatregelen niet getroffen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties