header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 30 juni 2017 06:21

Stijgende tendens Oostenrijkse melkprijs


Volgens het marktbureau AMA is de Oostenrijkse uitbetaalde melkprijs voor gangbare koemelk in mei 2017 uitgekomen op 35,08 cent per kg standaardmelk met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Dat is een lichte stijging van 0,18 cent per kg ten opzichte van april, maar een 16 procent hogere melkprijs dan in mei vorig jaar. De Oostenrijkse melkprijs blijft zich hierdoor boven het Europese gemiddelde bewegen. De sterk stijgende prijzen voor melkvet zoals boter, leiden volgens AMA tot een verdere stijging van de Oostenrijkse melkprijs. Voor juni verwacht het bureau een verdere stijging, waarbij de uitbetaalde melkprijs vermoedelijk uitkomt op 36,10 cent per kg boerderijmelk.

Hittestress
De Oostenrijkse melkveehouders leverden in mei bijna 292 miljoen kg melk aan de Oostenrijkse zuivelbedrijven. Dat was 1,6 procent meer dan in dezelfde maand van 2016. In de komende weken en maanden zal blijken of, en in hoeverre, de aanhoudend hoge temperaturen voor hittestress bij melkkoeien hebben gezorgd en of dit leidt tot een duidelijke daling van de melkaanvoer, merkt AMA ten slotte op.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties