header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 30 juni 2017 13:04

Arla Foods sluit in 2019 Deense kaasfabriek


Het bestuur van het coöperatieve zuivelconcern Arla Foods heeft besloten om de kaasfabriek in het Deense Lillebaelt in 2019 te sluiten en de productie van de witschimmelkaas onder het merk Castello over te hevelen naar de fabriek Troldhede.

Volgens Arla zijn daar betere mogelijkheden voorhanden voor langdurige investeringen in kwaliteit en efficiency. “Uit onze uitvoerige analyse van de zuivelfabriek Lillebaelt blijkt dat voortzetting van de productie daar niet winstgevend is. Er zouden forse investeringen nodig zijn om er rendabel te kunnen produceren. In de fabriek Troldhede wordt nu de productie van witschimmelkaas gebundeld, zodat onze kosten dalen. En dat is een voordeel voor onze melkveehouders, de eigenaren van Arla Foods”, aldus Lars Dalsgaard, bij Arla onder andere verantwoordelijk voor de wereldwijde kaasproductie.

Arbeidsplaatsen
De fabriek wordt in 2019 gesloten en intussen gaat Arla in gesprek met de 64 medewerkers om voor hen een nieuwe arbeidsplaats binnen of buiten de onderneming te zoeken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties