header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 03 juli 2017 06:43

Ludieke weidegangactie van Beierse Scheitz


De Beierse biologische zuivelonderneming Andechser Scheitz heeft het ludieke fitnessinitiatief ‘Koe-challenge 2017’ georganiseerd, waarbij consumenten zich kunnen meten met de vier getrainde biologische melkkoeien Lara, Julia, Maggie en Elwira.

Dit viertal geniet sinds vorige week op de Beierse weiden van hun weidegang. Ze werden daarbij voorzien van een stappenteller, terwijl hun veehouders het aantal gezette stappen tot en met 7 juli dagelijks bijhouden. Die stappen worden bekendgemaakt door de Andechser Scheitz. Via een bepaalde app kunnen consumenten laten zien of zij met hun dagelijkse stappenteller een grotere afstand afleggen dan de weidegang genietende melkkoeien. De onderneming verloot vervolgens enkele prijzen onder alle deelnemers en bovendien onder de deelnemers die in deze periode aantoonbaar de meeste stappen hebben gezet.

Natuurlijke bewegingsdrang
Tegelijk informeert Andecher Scheitz de deelnemers over het feit dat de biologische melkleveranciers melkkoeien regelmatig in de wei laten grazen, zodat de dieren daar hun natuurlijke bewegingsdrang en sociale gedrag kunnen uitleven. En samen met het groenvoer dat de dieren krijgen, beïnvloedt dat de melkkwaliteit op een positieve wijze. Het zorgt bovendien voor een hogere waarde aan omega-3- en omega-6-vetzuren, benadrukt zuivelonderneming Scheitz die zijn veehouders een bonus op de melkprijs geeft voor de weidegang van hun melkkoeien.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties