header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 04 juli 2017 08:35

Danone verkoopt Stonyfield Dairy aan Lactalis


Danone verkoopt de productielocatie Stonyfield Dairy aan Lactalis. Het Franse zuivelconcern betaalt 875 miljoen dollar voor de Amerikaanse fabriek waar biologische yoghurt wordt geproduceerd.

De verkoop is onderdeel van de overeenkomst die de Franse zuivel- en waterproducent Danone met het Amerikaanse ministerie van Justitie sloot over de overname van WhiteWave Foods, de producent van biologische en sojavoeding. Het ministerie stelde de verkoop als voorwaarde om te voorkomen dat in het biologische yoghurt-segment in de VS te weinig concurrentie overbleef.
Danone nam Stonyfield Dairy in Londonderry, New Hampshire in 2004 over en de productielocatie was een waardevol onderdeel van Danone’s portfolio. Stonyfield Dairy zette in 2016 370 miljoen dollar om.

Groeimelk
In Europa stelt de Europese Commissie als voorwaarde bij de overname van WhiteWave dat Danone zijn ‘groeimelk’-activiteit in België verkoopt. In België is Danone met Alpro, dochteronderneming van WhiteWave Foods, de enige aanbieder van plantaardige groeimelk.
Met de overname van WhiteWave wil Danone inspelen op de trend dat consumenten steeds meer kiezen voor voeding die natuurlijk, gezond en duurzaam geproduceerd is. Danone betaalt 10 miljard dollar voor de overname. Het Franse concern zal ook de schulden overnemen van WhiteWave waardoor de totale transactiekosten uitkomen op 12,5 miljard dollar.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties