header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 05 juli 2017 11:25

Lichte omzetdaling bij Duitse Schwarzwaldmilch


De Zuid-Duitse zuivelcoöperatie Schwarzwaldmilch zag ondanks het slechte zuiveljaar zijn omzet over 2016 met niet meer dan 0,7 procent dalen naar € 163,1 miljoen.

Volgens de onderneming komt dat door het staken van de productie van zuivel zonder rendement en het concentreren op hoogwaardige producten. Inclusief de verkoop van industriemelk steeg de afzet van zuivelproducten 2,9 procent naar 164.239 ton. De afzet van zuivel onder merk daalde 1,5 procent, waarbinnen de productlijn Schwarzwaldmilch Bio 16 procent groeide.
Voor gangbare melk, inclusief toeslag weidemelk/melk zonder gentechniek bij 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit inclusief 10,7 procent btw, kon een prijs worden uitbetaald van 34,66 cent. De veehouders die biologische melk aanvoerden, kregen inclusief toeslagen bij 4,2 procent vet en 3.4 procent eiwit, inclusief 10,7 procent btw, een prijs van € 52,02 per kg melk. De veehouders leverden in 2016 219,3 miljoen kg melk aan de coöperatie tegen 213,5 miljoen kg het jaar daarvoor

Nieuwe kaasfabriek
De groep met fabrieken in Freiburg en Offenburg bouwt de laatstgenoemde fabriek momenteel om tot een bedrijf dat poeders en ingrediënten produceert. Deze producten zijn bestemd voor de Europe bakwaren-, zoetwaren- en kruidenindustrie en ook voor het segment van de sterk groeiende sportvoeding. De groep wil volgend jaar een kaasfabriek bouwen, waarmee een investering gemoeid zal zijn van rond de € 8 miljoen. Waar de fabriek gebouwd wordt en welke kaassoorten daar geproduceerd worden, is nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties