header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 12 juli 2017 09:18

Weer tegenslag voor Bellamy’s


De Australische zuivel- en babyvoedingsproducent Bellamy’s heeft opnieuw een forse tegenslag moeten incasseren. De Certification Accreditation Administration of People's Republic of China (CNCA) heeft de exportvergunning voor China van de productiefaciliteit Camperdown opgeschort. Bellamy’s heeft de fabriek recent aangekocht met het doel om van daaruit babyvoeding te exporteren naar China.

De handel in aandelen van Bellamy’s is vrijdag vorige week stilgelegd. In een verklaring aan de beurs ASX heeft het bedrijf laten weten dat CNCA de vergunning heeft opgeschort na klachten van derden over de kwaliteit van de verwerking in de fabriek. De autoriteit doet onderzoek. Daarbij gaat het niet om microbiologische kwesties of vervuiling, verzekert de babyvoedingsproducent.
Het besluit van de Chinese autoriteiten om de exportvergunning op te schorten is een lelijke streep door de rekening van Bellamy’s. De producent heeft een meerderheidsbelang genomen in Camperdown Powder vanwege de lucratieve exportlicentie naar China die was vergeven aan de productiefaciliteit. De productie in Camperdown zou in augustus worden hervat, na een upgrade van de fabriek. Bellamy’s betaalde AU$28,5 miljoen voor een meerderheidsaandeel van 90 procent in de fabriek.
De babyvoedingsproducent probeert in overleg met Australische en Chinese autoriteiten te achterhalen wat precies de redenen zijn voor de Chinezen om de vergunning op te schorten, dit met het doel de licentie weer geaccordeerd te krijgen.
De huidige export van Bellamy’s baby- en peutervoeding ondervindt door de problemen met de Camperdown productiefaciliteit geen hinder, laat het concern weten. De babyvoeding wordt geproduceerd in fabrieken van Fonterra en Tatura Milk die wel beschikken over exportlicenties van CNCA.
Met de eigen productiefaciliteit in Camperdown wil Bellamy’s verloren terrein op de belangrijke Chinese exportmarkt terugwinnen, een programma waarvoor het bedrijf ruim AU$60 miljoen wil ophalen op de beurs. In de afgelopen twee jaar kampte het concern met tegenslagen door winstwaarschuwingen, het vertrek van CEO Laura McBain en een opstand onder aandeelhouders. De zuivelproducent heeft het voornemen in de tweede helft van volgend jaar in Camperdown babyvoeding te gaan inblikken voor de Chinese markt. Vanaf 2018 kunnen alleen geregistreerde merken worden afgezet op de Chinese zuivelmarkt.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties