header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 12 juli 2017 13:01

Oprichting Presidium Boeren Leyden Traditioneel


Slow Food Nederland heeft het Presidium Boeren Leyden Traditioneel opgericht. Dit Presidium, een samenwerking met lokale producenten en affineurs, wil de kaasmakers van de traditionele Boeren Leidse kaas onder de aandacht brengen. 

Deze kaasmakers maken de kaas op een historische manier; ze ontromen de melk met natuurlijke procedures en maken vormen van 10 tot 12 kg die ten minste twaalf tot achttien maanden rijpen. 
Het Presidium bestaat uit de producenten Boris en Ellen Heemskerk van boerderij De Morgenstond in Oud-Ade, Theo Warmerdam van De Sophiahoeve in Warmond en Trees van Leeuwen van De Keizershof in Zoeterwoude. De affineurs zijn kaashandel Remijn uit Kerkdriel, De Groot-Verburg uit Bodegraven en Zijerveld uit Bodegraven.

BOB
Boeren-Leidse heeft binnen de Europese Unie de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) gekregen onder de naam Boeren-Leidse met sleutels. De kaas die wordt gemaakt met vormen van 10 tot 12 kg, wordt het hele jaar geproduceerd en heeft een rijpingsperiode variërend van dertig dagen tot dertig maanden.
Foto: boerderijzuivel.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties