header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 17 juli 2017 07:20

Aandelenhandel Fonterra’s partner Beingmate stilgelegd


De handel in aandelen van de Chinese babyvoedingsproducent Beingmate is stilgelegd op de beurs van Shenzen. Het zuivelconcern, de Chinese partner van de Nieuw-Zeelandse zuivelproducent Fonterra, gaat binnenkort een belangrijk onderdeel verkopen, zo kondigde het aan in een verklaring aan de beurs.

Beingmate kampt met slechte financiële resultaten. De babyvoedingsproducent leed afgelopen jaar een verlies van 158 miljoen NZ-dollar. De ontwikkelingen bij Beingmate treffen ook Fonterra. De Nieuw-Zeelandse coöperatie heeft een belang van ruim 18 procent in het Chinese concern, waarvoor het in 2015 zo'n 700 miljoen Nieuw-Zeelandse dollars betaalde. Verder hebben beide concerns een joint venture opgericht die de Fonterra fabriek in het Australische Darnum runt.

Argusogen
De prestaties van de Chinese partner worden Nieuw-Zeeland met argusogen gevolgd. In de vorig najaar gehouden ledenvergadering waarop de financiële prestaties van Fonterra werden toegelicht, stelden Nieuw-Zeelandse melkveehouders kritische vragen over de Chinese samenwerking.
Coöperatie-voorzitter John Wilson vroeg om geduld met Beingmate dat, zo zei hij, historisch gezien een goed presterende bedrijf is. Nu de handel in aandelen is stilgelegd stelt Fonterra opnieuw dat de samenwerking met Beingmate een langetermijnstrategie is om te groeien in de markt van babyvoeding. "We houden vertrouwen in onze geïntegreerde China strategie."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties