header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 17 juli 2017 12:20

Diervoederindustrie in duurzaamheidsalliantie


Nevedi, de Nederlandse Vereniging voor Diervoeder, treedt per 1 augustus toe tot de Alliantie Verduurzaming Voedsel. In dit samenwerkingsverband werken de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO Nederland), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) samen om de voedselketen te verduurzamen.

"Nevedi is een belangrijke schakel in de voedselketen. Als inkoper van grondstoffen en leverancier van diervoeders draagt het bij aan het sluiten van de kringloop. Belangrijk criterium is dat Nevedi een actieve bijdrage kan leveren om stappen te zetten op de verduurzamingsthema's van de Alliantie", aldus Alliantie-voorzitter Aalt Dijkhuizen.

Duurzaam
De partijen in de Alliantie Verduurzaming Voedsel zetten zich in voor duurzamer gebruik van grondstoffen, water en energie, vermindering van afval, benutting van reststromen, terugdringen van emissies, biodiversiteit, aandacht voor mensenrechten en arbeidsomstandigheden, eerlijke handel en verbetering van dierenwelzijn en diergezondheid.

www.verduurzamingvoedsel.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties