header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 18 juli 2017 07:52

Italiaanse Bergmilch Südtirol op exportkoers


De Italiaanse zuivelcoöperatie Bergmilch Südtirol zag zijn exportquote de afgelopen tien jaar stijgen van 7 naar 13 procent en wil de komende zeven jaar doorgroeien naar 20 tot 25 procent.

Dat maakte directeur Robert Zampieri recent bij de presentatie van de jaarcijfers bekend. De onderneming wist zijn omzet over 2016 met 2 procent te verhogen naar € 198 miljoen. Het jaaroverschot was bovendien met € 630.000 27 procent hoger dan het jaar daarvoor. Goede groeikansen ziet Zampieri de komende jaren vooral in Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Daarheen wil hij vooral mascarpone, snijkaas en drinkyoghurt exporteren.

Meer dan de helft
Bergmilch Südtirol verwerkte in de beide productiebedrijven in Bolzano (zie afbeelding) en Bruneck ruim 192 miljoen kg melk van de bijna 2.600 leden/melkveehouders. Daarmee was deze coöperatieve onderneming goed voor meer dan de helft van de verwerkte melk in Südtirol. Daarvan maakte het vooral verse melk, yoghurt, mascarpone en snijkaas. Met een melkprijs van 54,60 cent per kg standaardmelk, inclusief btw, staat deze onderneming hoog in de top van zuivelondernemingen in de EU die het meest uitbetalen aan hun melkleveranciers.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties