header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 19 juli 2017 05:33

Grotere export van Oostenrijkse Pinzgau Milch


De Oostenrijkse particuliere zuivelonderneming Pinzgau Milch zag in 2016 zijn omzet met 2 procent stijgen naar € 102 miljoen, terwijl de exportquote groeide van 27 naar 41 procent.

Van de totale zuivelproductie werd liefst voor € 42 miljoen in achttien verschillende exportlanden geleverd. De belangrijkste exportmarkt van Pinzgau Milch was vorig jaar Groot-Brittannië, dat deze week officieel de Brexit-onderhandelingen is gestart. Volgens zijn directeur Hannes Wilhelmstätter vangt Pinzgau Milch de komende Brexit vooral op door de versterkte introductie van nieuwe zuivelproducten.
Het bedrijf heeft vorig jaar met 105 miljoen kg melk zo´n 8 procent meer melk verwerkt dan in 2015. Vorig jaar verhoogde de onderneming met zijn 205 medewerkers vooral de verkoop van smoothies, gemengde melkdranken en andere drinks die zijn verrijkt met eiwitten, ballaststoffen en/of vitaminen.

Melkprijs
Ook bij lactosevrije en vegane producten, alsook bij kaas boekte Pinzgau Milch vorig jaar groei. De onderneming betaalde zijn melkleveranciers over 2016 een melkprijs van 41,90 cent per kg standaardmelk, inclusief btw. Dat is duidelijk boven het Oostenrijkse gemiddelde van 35,41 cent per kg. Volgens het management komt dat door de krachtige groei van de export, de gestegen vraag naar kaas en de diversifiëring op in zes verschillende melksoorten. Bijna de helft van de aanvoer van boerderijmelk is biologische melk. Meer dan 60 procent van de melkleveranciers zijn biologische veehouders.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties