header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 19 juli 2017 05:37

Ierse cheddar-producenten vrezen hun Britse export


Vertegenwoordigers van de Ierse zuivelindustrie hebben de Ierse landbouwminister Michael Creed gevraagd hen te helpen bij het veiligstellen van de Ierse cheddar-export naar Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

De vier grote Ierse zuivelconcerns Glanbia, Dairygold, Kerry Foods en Carbery, evenals de centrale exportcoöperatie Ornua willen dat de Ierse regering hen vanwege de Brexit-onderhandelingen ondersteunt. Bovendien verlangt deze belangengroep dat de Ierse regering vanwege de Brexit de eigen melkverwerkers financieel ondersteunt om enerzijds hun productpakket te diversifiëren en anderzijds nieuwe buitenlandse markten te ontsluiten.

Brexit
Enorme moeilijkheden verwachten de grote zuivelbedrijven bij de afzet van hun cheddar-kaas wanneer uiteindelijk de Brexit voltooid is. Momenteel bestaat liefst 90 procent van de kaasproductie bij deze vier grote ondernemingen uit cheddar. Van deze productie is 56,5 procent bestemd voor het Verenigd Koninkrijk en daar wordt een afzetwaarde gerealiseerd van € 500 miljoen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties