header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 21 juli 2017 10:59

Emté wint opnieuw jaarlijks GfK-kaasonderzoek


Emté blijft goed scoren in kaasverkoop: de formule uit Veghel, onderdeel van de divisie Foodretail van Sligro Food Group, kwam voor het vierde achtereenvolgende jaar als beste kaassupermarkt naar voren in het GfK/Westland Kaasrapport 2017.

Emté doet het in kaas in bediening goed in deskundig personeel, ruime keuze en aantrekkelijke aanbiedingen. Bij kaas in zelfbediening wint de formule op keuze en kwaliteit. Hoogvliet werd tweede en Plus eindigde als derde supermarktformule in het Kaasrapport dat in week 12 van dit jaar werd uitgevoerd bij 7500 huishoudens van het GfK huishoudpanel.
Emté blijft in resultaten tot dusver achter in de markt, zo bleek tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers 2017. De keten die 131 winkels telt en de formule vernieuwde naar Emté 3.0, behaalde in de eerste helft van dit jaar 0,3 procent minder consumentenomzet, fors lager dan de gemiddelde 3,5 procent omzetstijging die andere formules in de markt boekten. Sligro Food Group zoekt het komende halfjaar een partner voor samenwerken voor Emté (2,5 procent marktaandeel). Doel van de nieuwe alliantie wordt voldoende waarde en schaalgrootte creëren om mee te kunnen in de markt.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties