header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 24 juli 2017 06:31

Fonterra bouwt twee roomkaasfabrieken


De Nieuw-Zeelandse melkverwerker Fonterra investeert NZ$ 150 miljoen in de bouw van twee fabrieken voor de productie van roomkaas. De productielijnen worden gebouwd op de locatie in Darfield en respectievelijk in 2018 en 2019 of 2020 geopend.

Met de bouw van de fabrieken denkt Fonterra gelijke tred te houden met de wijzigingen in het eetpatroon van consumenten, met name in Azië. Directeur Grant Watson van de divisie Global Foodservice zegt dat steeds meer consumenten in Azië voorkeur ontwikkelen voor producten die zijn gemaakt van melk. “Veelbelovend zijn de trends die we zien in de consumptie van kaas, boter en lang houdbare melk – niet alleen qua afzet, maar ook in de manier waarop de producten worden geconsumeerd. Met name in grote stedelijke gebieden in China switchen consumenten naar voeding met zuivel, op tafel of in een glas.”

Nieuw productieprocedé
Met de productie van roomkaas speelt Fonterra in op de groeiende vraag naar dit zuivelproduct in Azië. De melkverwerker introduceert een nieuw productieprocedé in de fabrieken, waarmee snel kan worden geswitcht in de productie. Roomkaas voor drank (zoals macchiatothee in China) is van een andere samenstelling dan de roomkaas die wordt gebruikt in taart, aldus Robert Spurway, chief operating officer. “De nieuwe techniek geeft ons de mogelijkheid om de productie snel aan te passen aan de producten die worden gevraagd; dit is een echte game changer.”
In de langetermijnstrategie van Fonterra speelt Global Foodservice een belangrijke rol. De producten die de divisie maakt moeten meer waarde toevoegen aan de melk die de leden/melkveehouders van Fonterra aanvoeren. Fonterra heeft als doelstelling dat de omzet van de divisie jaarlijks met 20 procent groeit.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties