header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 24 juli 2017 06:43

Faire drinkmelk in Frankrijk een succes


Volgens actuele krantenberichten is in Frankrijk het in november vorig jaar gestarte initiatief Faire Melk onder het algemene merk ‘C’est qui le patron?’ (Wie is hier de agrarisch ondernemer?) een succes.

In de eerste zeven maanden na zijn invoering hebben volgens het dagblad Le Figaro meer dan 8.000 Franse supermarkten ongeveer 13 miljoen liter consumptiemelk verkocht onder dit premiummerk. Daarbij gaat het om melk van koeien die ten minste zes maanden per jaar op de weide worden gehouden en uitsluitend worden gevoerd met gentechvrije veevoeders. Voor dit initiatief garanderen de Franse supermarkten een prijs die uiteindelijk neerkomt op 39 cent per kg melk.

Herkomstlogo
Terwijl aanvankelijk alleen supermarktketen Carrefour deze consumptiemelk verkocht, is het merk inmiddels ook te koop bij andere Franse ketens zoals Intermarché, Auchan en Cora. Pionier Carrefour verkoopt deze houdbare Fair-Milch in een vetarme versie voor 99 cent per verpakking van 1 liter. Het draagt bovendien het Franse herkomstlogo ‘Lait collecté et conditionné en France’. Daarmee is dit nieuwe merk duidelijk duurder dan de merkloze standaardmelk, die in de Franse supermarkten toen tussen de 70 en 90 cent per melkpak kostte.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties