header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 24 juli 2017 06:49

Beieren in gesprek met zijn consumenten


Duizenden Beierse consumenten hebben zaterdag 22 juli een bezoek gebracht aan de open dag van het Staatsministerie van Landbouw van de vrijstaat Beieren in München.

Bij stralend weer kregen ze informatie over de Beierse land- en tuinbouw, dit keer onder het motto van ‘de melkkoe en haar kalf’. Daarbij ging het onder andere over in Duitsland intensief besproken onderwerpen als diergezondheid en dierenwelzijn. Er was ook een kleine markt ingericht, waar twintig aanbieders hun specialiteiten aanprezen. Al deze standhouders, waaronder die van geitenkaas, waren aan het einde van de dag uitverkocht. 

Trend naar transparantie
Helmut Brunner, de Beierse staatsminister van Landbouw, over de door zijn ministerie georganiseerde open dag: “Steeds meer consumenten willen weten waar en hoe hun voedingsmiddelen worden gemaakt. Deze trend naar transparantie en regionale herkomst is juist voor de Beierse producenten een grote uitdaging. De open dag is een goede gelegenheid om met consumenten in gesprek te komen en hen uit de eerste hand te informeren. Daarmee nodigen we mensen uit om te genieten van Beierse producten en wekken we hun interesse voor de land- en bosbouw.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties