header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 25 juli 2017 10:01

Murray Goulburn verliest derde van melkaanvoer


De geplaagde Australische melkverwerker Murray Goulburn verwacht in het melkjaar 2017-2018 2,3 miljard liter melk aangevoerd te krijgen. Dat is 1,2 miljard liter minder dan het afgelopen seizoen. Daarmee verliest de grootste melkverwerker van Australië een derde van zijn melk.

MG doet zijn voorspelling over de verwachte melkaanvoer in een bericht aan de beurs Australian Securities Exchange. De daling is een gevolg van melkveehouders die de melkverwerker de rug toe keren vanwege de relatief lage melkprijs die de coöperatie uitbetaalt. Ze hopen bij andere zuivelbedrijven betere prijzen voor hun melk te krijgen.

Problemen
Murray Goulburn raakte in het voorjaar van 2016 in de problemen, toen de melkverwerker de melkprijs flink naar beneden moest bijstellen, omdat de bedrijfsresultaten fors tegenvielen. De top van het concern had de afzet op de internationale zuivelmarkt veel te gunstig ingeschat en te lang vastgehouden aan een melkprijs die te hoog was en niet paste bij de bedrijfsresultaten. Toen dit duidelijk werd, stapte de top op en raakte de melkverwerker in de problemen. Ook kreeg het te maken met onderzoek naar het gevoerde beleid.
Eerder dit jaar besloot Murray Goulburn drie fabrieken (Edith Creek, Rocherster en Kiewa) te sluiten in reactie op de dalende melkaanvoer. Die plannen blijven ongewijzigd. De verwachte melkprijs voor dit seizoen houdt MG op 5,20 tot 5,50 Australische dollar per kg milksolids, ook al waarschuwt ze ervoor dat de prijs onder druk kan komen te staan door de sterke Australische dollar.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties