header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 27 juli 2017 05:47

Eerste bescheiden winst Milkiland


De in Oekraïne, Rusland en Polen actieve zuivelholding Milkiland NV met hoofdzetel in Amsterdam heeft in het eerste kwartaal dit jaar volgens eigen zeggen met één miljoen euro weer een nettowinst geboekt.

In de eerste drie maanden van 2016 boekte de holding nog een verlies van16,4 miljoen euro. Deze duidelijke verbetering is het gevolg van forse kostenverlagingen en de concentratie van de productie op meer hoogwaardige zuivelproducten bij een drastisch verminderde verwerkte hoeveelheid melk. In het eerste kwartaal van 2017 stagneerde de niet geconsolideerde totale omzet van Milkiland op bijna 37 miljoen euro. Daarvan kwam circa 25 miljoen euro voor rekening van de belangrijkste afzetmarkt Rusland. Op de tweede plaats kwam de verkoopopbrengst in Oekraïne die circa 30 procent daalde naar 6,1 miljoen euro. Echter steeg in de eerste drie maanden de Poolse omzet 6,4 procent naar 1,8 miljoen euro. In alle andere landen realiseerde Milkiland een omzet van 3,9 procent, bijna een verdrievoudiging. Daaraan droegen vooral de afzet van Oekraïense gedroogde melkproducten naar China, Israël en Jordanië bij.

Negatieve cijfers
Milkiland sloot het boekjaar 2016 af met een verlies van 38,9 miljoen euro. Dat was bijna 47 procent minder dan het jaar daarvoor, toen het verlies 73,1 miljoen euro groot was. Van 2015 op 2016 daalde de totale omzet van Milkiland 23 procent naar bijna 147 miljoen euro. Volgens de leiding van de holding zijn deze negatieve cijfers het gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne, de beide belangrijkste afzetmarkten van de groep. Door dit conflict daalde de Oekraïense en Russische Roebel ten opzichte van de euro met 16,8 procent en 9,5 procent.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties