header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 27 juli 2017 10:00

Minister Nedersaksen bezoekt DMK-Edewecht


Olaf Lies, minister voor economie, arbeid en verkeer van de deelstaat Nedersaksen, heeft woensdag 26 juli een bezoek gebracht aan de fabriek van de DMK-groep in Edewecht.

Hij werd er rondgeleid door Heinz Korte en Thomas Stürtz, resp. voorzitter van de Raad van Commissarissen van DMK Deutsches Milchkontor en van de zuivelcoöperatie DMK eG. De SPD-minister (midden op de foto): "Het is een zeer goed teken dat na het crisisjaar 2016 de melkprijs weer duidelijk is gestabiliseerd. Dat is belangrijk voor Nedersaksen als melkland en uiteraard voor de melkveehouders." Korte en Stürtz: "Voor 2017 zijn de signalen van de zuivelmarkt positief. Daarom konden we deze maand juli het melkgeld verhogen naar 36 cent. Het is en blijft ons doel de leden/melkveehouders een concurrerende melkprijs te betalen."

Edewecht
In Edewecht verwerken ruim zeshonderd DMK-medewerkers jaarlijks 1,1 miljard kg melk. Het productieprogramma omvat snijkaas, weiconcentraten, weipoeder en boter. Op de locatie Edewecht wordt kaas bovendien tot plakken en geraspte kaas verwerkt en klein verpakt.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties