header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 31 juli 2017 06:37

Fonterra verhoogt melkprijs met 25 dollarcent


Fonterra heeft de verwachte seizoensprijs verhoogd met 25 dollarcent naar NZ$ 6,75 per kg milksolids. Omgerekend is dat €0,33 per liter. Een lid/melkveehouder van de coöperatie krijgt daar nog eens 45 tot 55 dollarcent bovenop per aandeel, wat de gemiddelde melkprijs op NZ$7,20 tot NZ$7,30 brengt.

Met het verhoogde melkgeld zullen de melkveehouders hun schulden afbetalen die ze in de afgelopen twee seizoenen hebben gemaakt om de lage melkprijsvergoeding te compenseren, zegt senior economist Matthew Newman van koepelorganisatie DairyNZ.

Wereldzuivelmarkt
In een toelichting zei voorzitter John Wilson dat Fonterra met de naar boven bijgestelde melkprijs anticipeert op de verwachte ontwikkeling van vraag en aanbod op de wereldzuivelmarkt. Naast de aanpassing van melkprijs valt op dat Fonterra de verwachte uitbetaling van dividend per aandeel vooralsnog ongewijzigd laat.
De hoogte van het dividend is een weerslag van de prestaties van de zuivelonderneming in de markt. In een toelichting verklaarde de raad van bestuur van Fonterra dat mededelingen over dividendbetalingen samengaan met presentaties van tussentijdse financiële resultaten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties