header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 31 juli 2017 06:49

Duitse biolandbouw in 2016 fors gegroeid


Volgens Christian Schmidt, de Duitse bondsminister van Landbouw, is de biologische landbouw in zijn land in 2016 meer dan gemiddeld gegroeid. Zo werden vorig jaar op 1,251 miljard hectaren biologische voedingsmiddelen voortgebracht, een groei van liefst 14,9 procent t.o.v. 2015.

Het aantal biologisch producerende, agrarische bedrijven bedroeg vorig jaar 27.132 en dat waren er 9,6 procent meer dan in 2015. Ook het aantal bedrijven dat biologische voedingsmiddelen maakt steeg vorig jaar en wel met 2 procent naar bijna 9.500. In totaal waren er in de Duitse biologische sector 41.200 bedrijven actief, een stijging van 7,7 procent. Het aandeel biologische oppervlakte in het totale landbouwareaal bedroeg vorig jaar 7,5 procent.

Tevreden
Landbouwminister Christian Schmidt (CSU) toont zich tevreden: "De tendens van de laatste jaren toont duidelijk aan waarheen de weg ons voert. Intussen is de biologische naast de gangbare landbouw een belangrijke pijler onder de Duitse landbouw en voedingsindustrie. Dit succesverhaal gaat verder. Ik ga de groeimogelijkheden van de biologische landbouw verder ondersteunen. Ik wil dat uiteindelijk 20 procent van het landbouwareaal biologisch wordt benut. Dat leidt ertoe dat wij de groeiende vraag naar biologische voedingsmiddelen beter door Duitse biologische producten kunnen opvangen."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties