header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 31 juli 2017 06:59

Duurzaamheid prioriteit in Nedersaksen


"Bij de melkveehouders in de Duitse deelstaat Nedersaksen is duurzaamheid een belangrijke prioriteit", aldus Herbert Heyen van de Landesvereinigung der Milchwirtschaft Niedersachsen.

Voor de veehouders in deze belangrijke melkproducerende deelstaat is het verantwoord omgaan met dieren het uitgangspunt. Daarnaast is het duurzame gebruik van de aanwezige hulpbronnen een centraal onderdeel van de bedrijfsfilosofie. "Onze melkveebedrijven zijn bijna geheel in handen van agrarische gezinnen", aldus Heyen. Gemiddeld heeft een melkveebedrijf in Nedersaksen ongeveer negentig melkkoeien. Totaal worden er in de deelstaat 864.000 melkkoeien gehouden, waarbij ca. 9.800 gezinnen van de melkveehouderij leven.

Weidegang
Ruim 90 procent van alle melkkoeien leeft tegenwoordig in ligboxenstallen, waarbij twee derde van de melkkoeien weidegang heeft. "De weidegang blijft daarmee een belangrijk kenmerk van de melkveehouderij in Nedersaksen en dat wordt door de zuivelondernemingen steeds meer offensief aangeprezen", zegt Heyen. Volgens hem houden nog maar een paar, overwegend kleinere, melkveehouders in Nedersaksen hun koeien om diverse redenen in aanbindstallen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties