header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 31 juli 2017 07:03

Emmi stoot belang in Italiaanse Venchiaredo af


Het Zwitserse zuivelconcern Emmi verkoopt zijn 24-procents belang in de Italiaanse verse kaasspecialist Venchiaredo S.p.A in Ramuscello die een jaaromzet heeft van 20 miljoen euro.

Emmi wil zijn activiteiten in Italië concentreren op de dessertactiviteiten, de kaasexport vanuit Zwitserland en het 25-procents belang in kaashandelaar Ambrosi S.p.A. Sinds januari 2010 heeft Emmi een minderheidsbelang in de coöperatieve onderneming Venchiaredo, een belang dat in 2012 werd verhoogd van 10 naar 24 procent. In 2010 werd Emmi Italië ook verantwoordelijk voor de verkoop van de Venchiaredo-producten. De coöperatieve onderneming maakt Mozzarella, stracchino, mascarpone, ricotta en boter. De omzet van 20 miljoen euro wordt voor twee derde gerealiseerd in Italië.

Synergie
Doel van de deelneming was te profiteren van de groeiende markt voor verse kaas in Italië en synergie te realiseren in samenspel met de verse producten van Trentinalatte. Maar Emmi verkocht het Italiaanse Trentinalatta in de herfst van 2014. Daarom is de verkoop van het belang in Venchiaredo en het beëindigen van de verkoop van diens producten een logische stap. Deze verkoop wordt overgenomen door Granarolo in Bologna.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties