header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 03 augustus 2017 11:00

Kaas-Pack Holland krijgt eerste Qlip Vlog-certificaat


Kaas-Pack Holland kreeg onlangs het eerste Vlog-certificaat van Qlip uitgereikt. Het bedrijf in Hoogeveen wil met de Vlog-audit die half juni werd uitgevoerd, tegemoet komen aan de Duitse vraag naar kaasproducten die voldoen aan de Vlog-criteria en die het 'Ohne Gentechnik'-label dragen. Deze kaasproducten worden momenteel gemaakt van Vlog-gecertificeerde kaas afkomstig uit Duitsland.

Verschillende Nederlandse zuivelondernemingen in Nederland zijn gestart met een pilot voor GMO-vrije melkproductie voor Vlog-certificering. De komende maanden starten Vlog-beoordelingen op melkveebedrijven.

Vlog
Vlog staat voor Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik, een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de Vlog-standaard en uitgifte van het 'Ohne Gentechnik'-label. Daarnaast informeert de vereniging consumenten over genetisch gemodificeerde organismen in voeding. De Vlog-vereniging werd opgericht in 2010 en is erkend door de Duitse overheid.
Vlog-certificering is gericht op de gehele zuivelketen: van voerstroom, melkveebedrijf, transport, zuivelverwerking tot het winkelschap. Het doel is om levensmiddelen te produceren zonder gebruik van genetisch gemodificeerde organismen.
Qlip is officieel erkend als certificerende instelling voor Vlog. De beoordelaars melkveehouderij en auditoren zijn getraind in de Vlog-standaard en voldoen aan de eisen van Vlog. Qlip verzorgt in opdracht van zuivelondernemingen de Vlog-certificering bij melkveehouders, transport en zuivelverwerkers.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties