header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 03 augustus 2017 11:32

Educatieboeren kunnen Keurmerk Boerderijeducatie ontvangen


Educatieboeren kunnen het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland ontvangen. Het keurmerk werd ontwikkeld door het platform Boerderijeducatie Nederland waarin dertien regionale samenwerkingsverbanden van educatieboeren actief zijn. De deelnemende partijen hebben kwaliteitseisen gesteld aan de educatieboerderijen op het gebied van veiligheid, hygiëne en educatieve vaardigheden.

Educatieboeren, waaronder melkveehouderijen, moeten om het keurmerk te verkrijgen voldoen aan basisvoorwaarden zoals een verzekering voor educatieactiviteiten, een verklaring omtrent gedrag (VOG), een BHV-certificaat, het uitvoeren van een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) op hun bedrijf en het volgen van een training waarin educatieve vaardigheden aan bod komen.
Om te toetsen of een boerderijles kwaliteit heeft krijgt een boer bezoek van een collega educatieboer en een docent. Bij een positieve beoordeling ontvangt de boerderij het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland.

Praktijkles
Afgelopen jaar gingen ruim 2700 klassen met rond 65.000 leerlingen naar de boerderij voor een praktijkles. De boeren doen vaak mee aan dit project om de kloof tussen boer en samenleving te verkleinen. Een veilige en hygiënische omgeving waar veel beleefd kan worden, is daarbij belangrijk. Een boerderijles voegt veel toe aan de theorie die de kinderen op school leren onder andere op het gebied van wereldoriëntatie.
Op de website www.boerderijeducatienederland.nl is te zien welke educatieboerderijen scholen in hun regio kunnen bezoeken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties