header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 04 augustus 2017 13:55

Beingmate draait verlies en verkoopt melkveebedrijven


Beingmate, de Chinese partner van de Nieuw-Zeelandse melkverwerker Fonterra, heeft de eerste zes maanden van dit jaar een verlies geleden van € 44 miljoen. Dit is een forse tegenvaller, het concern voorspelde een winst.

In reactie op de slechte resultaten wil de Chinese babyvoedingsproducent dochteronderneming Beingmate Anda Dairy Company verkopen. Het bedrijf dat melkveebedrijven exploiteert in de provincie Heilongjiang, draaide vorig jaar verlies door de slechte melkprijzen op de internationale zuivelmarkt, aldus Beingmate in een verklaring aan de beurs Shenzhen Stock Exchange.
Beingmate heeft op de beurs ook te kampen met tegenslag. De handel in aandelen van het concern is voor onbepaalde tijd opgeschort omdat er beschuldigingen zijn geuit dat het bedrijf is betrokken bij handel in voorkennis. De Shenzhen beurs stelt een onderzoek in en heeft het bedrijf opgedragen de aandelentransacties van leidinggevenden in de laatste drie maanden vrij te geven.
De problemen bij Beingmate raken ook de Nieuw-Zeelandse melkverwerker Fonterra die daarmee in hetzelfde schuitje als FrieslandCampina dat eveneens te maken heeft met een slechte presterende Chinese partner, Huishan Dairy.
Fonterra betaalde in 2015 700 miljoen NZ-dollar voor een aandeel van 18,8 procent in Beingmate. Daarmee verschafte het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern zich toegang tot het distributie- en verkoopnetwerk van Beingmate op de Chinese markt. Ook richtten beide ondernemingen een joint venture op die de Fonterra-fabriek in het Australische Darnum runt waar babyvoeding onder de merknaam Anmum voor de Chinese markt wordt geproduceerd.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties