header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 07 augustus 2017 06:58

Eerste halfjaar minder Zwitserse kaas uitgevoerd


In het eerste halfjaar van 2017 exporteerde Zwitserland zo´n 0,2 procent minder kaas dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar, zo melden de Switzerland Cheese Marketing (SCM) en TSM Treuhand GmbH.

Totaal werden de eerste zes maanden 31.879 ton Zwitserse kaas geëxporteerd. Daarbij daalden de buitenlandse verkopen van de duurdere Zwitserse bekende kaassoorten en stegen die van de relatief goedkopere soorten. De belangrijkste afnemer van Zwitserse kaas was Duitsland met 14.244 ton, gevolgd door Italië met 5.079 ton en Frankrijk met 2.115 ton. De export naar landen buiten Europa steeg 4 procent naar 5.748 ton.

Daling
Met deze export realiseerde de Zwitserse kaasbranche de eerste zes maanden van dit jaar 240 miljoen euro. Dat was een daling met 0,9 procent t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Deze daling is terug te voeren tot de lagere gemiddelde exportprijs van deze kaas. Die daalde t.o.v. de eerste zes maanden 20125 ongeveer 1 procent naar 7,52 euro per kg geëxporteerde Zwitserse kaas. De sterke Zwitserse frank beïnvloedt ook de kaasimporten van dat land. Met een gemiddelde prijs van 5,63 euro per kg is de buitenlandse kaas in Zwitserland duidelijk goedkoper dan het eigen kaasaanbod.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties