header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 07 augustus 2017 07:04

Interventiepoeder naar EU-Fonds hulpbehoevenden


De Europese Commissie in Brussel heeft de mogelijkheid gecreëerd om door verkoop van interventiepoeder het EU-hulpfonds voor hulpbehoevende mensen financieel te verhogen.

De Duitse boerenorganisatie DBV roept de Duitse Bondsregering én de Europese Commissie op om deze hulp zo snel mogelijk in te zetten voor de mensen in de EU dit melkpoeder het hardste nodig hebben. Momenteel ligt nog ruim 350.000 ton interventiemelkpoeder in opslag, poeder dat tijdens de twee jaar durende melkcrisis door de EU in interventie werd genomen. Karsten Schmal, binnen het DBV-hoofdbestuur verantwoordelijk voor de melkveehouderij, is positief over het Brusselse besluit. "De Europese Commissie wil met het zinvolle gebruik van dit poeder noodlijdende mensen helpen en tegelijk de huidige marktsituatie benutten om deze voorraden met het oog op komende perioden met lage prijzen zo snel mogelijk afbouwen", aldus Schmal.

Hij wijst erop dat het de Europese Commissie niet is gelukt om via de officiële inschrijvingsprocedures aanzienlijke hoeveelheden mager melkpoeder op de markt te brengen. "De EU-voorraden moeten wel rekening houdend met de actueel uitbetaalde melkprijzen worden afgebouwd. Momenteel kan aan de goederentermijnmarkten een uitbetaalde melkprijs van ruim 39 cent per kg melk worden afgedekt voor de komende twaalf maanden. En dat ligt duidelijk boven de gemiddelde uitbetaalde melkprijs van de afgelopen tien jaar", aldus Schmal.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties